For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet skruer op for den gode lyd

13.05.2017

Nyhed

17 spillesteder modtager i alt 2,5 mio. kr. fra Tuborgfondet. Pengene skal bruges til at forbedre akustik og lydforhold, så både kunstnere, lydteknikere og publikum får en bedre lydoplevelse.

Foreningsnavn

Pressemeddelelse

Forenings hjemmeside

65 spillesteder ansøgte Tuborgfondet om i alt 21 mio. kr., hvoraf 17 spillesteder er blevet valgt ud. Det er en ekspertjury med en faglig baggrund indenfor lyd og akustik, som har kvalificeret de mange ansøgninger, og indsnævret feltet, men det er Tuborgfondets bestyrelse, der har truffet den endelige beslutning om, hvilke spillesteder, der modtager en bevilling. I udvælgelsen har juryen prioriteret steder, hvor behovet er størst og ligeledes, at så mange som muligt får del i midlerne. Samtidig har det været vigtigt at fordele midlerne over hele Danmark.

Fra Christiania til Vendsyssel
To af de spillesteder, der modtager en bevilling er Christianiastedet Loppen og Arena Nord i Frederikshavn.

Når Arena Nord er et af de udvalgte steder, er det fordi, de gerne vil være et spillested, der samarbejder med- og understøtter de musiske aktører i regionen. Arena Nord drømmer om at forblive Vendsyssels vigtigste koncertsted, der samler hele regionen på tværs af byer og udvider det lokale fællesskab. Bevillingen vil løfte salens funktionalitet, så det fremover bliver nemmere at afvikle flere spontane koncerter med eksempelvis husets yngre brugere.

”Huset har de seneste år arbejdet på at skabe et stærkt frivilligt arrangørnetværk omkring det regionale spillested. Med bevillingen fra Tuborgfondet kommer vi tættere vores mål om at skabe en koncertsal, der appellerer til de frivillige og gør det lettere at skabe endnu flere koncertoplevelser”, fortæller spillestedsleder Jens Ole Amstrup.

Loppen er valgt, fordi det er et af de vigtigste spillesteder i Danmark for rockens subkulturer og livemusikkens fødekæde. Her er ambitionerne og det kunstneriske niveau fortsat højt, og bevillingen skal understøtte Loppens ønske om, at flere publikummer i det særlige, rektangulære koncertlokale kan få bedre livelyd.

Livemusik og fællesskab
Musik har altid været en del af Tuborgfondets DNA. Hvert år uddeler fondet millioner af kroner til musik, og det er der en særlig grund til, fortæller fondets direktør Anne-Marie Skov:
”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. De lokale spillesteder samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et aktivt lokalmiljø.”

 

 

Det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet

Anne-Marie SkovDirektør - Tuborgfondet

De 17 spillesteder:
Mantzius Live (500.000 kr.)
Loppen (300.000 kr.)
STARS (300.000 kr.)
Arena Nord (200.000 kr.)
Culthus (194.098 kr.)
Tøjhuset (150.000 kr.)
Ishøj Kultur Café (115.000 kr.)
Radar (115.000 kr.)
Posten (100.000 kr.)
Slagelse Musikhus (100.000 kr.)
Fermaten (100.000 kr.)
Musikhuzet Bornholm (89.279 kr.)
Templet (80.000 kr.)
Operaen (50.000 kr.)
Mandagsklubben 5e (50.000 kr.)
Forbrændingen (37.000 kr.)
Spillestedet Hansted (23.268,75 kr.)

Fakta om puljen “Gør noget ved den gode lyd”

  • Der uddeles i alt 2,5 mio. kr. til 17 spillesteder fordelt over hele Danmark
  • I alt 65 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for 21 mio. kr.
  • I 2016 uddelte Tuborgfondet 34 mio. kr.
  • Tuborgfondet er en del af Carlsberg-familien, og får midlerne til uddeling fra overskuddet af salget af Tuborg og Carlsberg produkter i Danmark og resten af verden.


Mere info
Tuborgfondet: Kommunikationsansvarlig Anni Lyngskær, 20738076, al@jhline.dk