For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet støtter musikkens frivillige over hele Danmark

08.11.2023

Nyhed

Kreative Erhverv

Tuborgfondet styrker landets musikfællesskaber med knap 1,8 millioner kroner. I alt 18 koncertarrangører over hele landet kan nu sætte strøm til konkrete indsatser for unge frivillige.

Indsatsområde

Kreative Erhverv

Pulje

Musikkens Frivillige

Det danske musikmiljø lever kun, fordi der er unge frivillige, som med holdånd, energi og engagement får festivaler og koncerter til at hænge sammen – både på og bag scenen. Med Tuborgfondets pulje ’Musikkens Frivillige’ har musikfællesskaber kunnet søge op til 250.000 kroner til at styrke frivillighed. Efterårets pulje på knap 1,8 millioner kroner er nu uddelt til 18 koncertarrangører over hele landet.

I Middelfart har Klimafolkemødet f.eks. fået 50.000 kroner til at etablere en unge-booking-gruppe, som skal stå for fremtidens musikprogram. Aarhus Lydforening har fået godt 74.000 kroner i støtte til workshops og videndeling om lydteknik. Og i Horsens har spillestedet Platform K fået 170.000 kroner til at rekruttere nye unge for at få mere diversitet i frivillig-gruppen – den viden de får i projektet, vil de dele med andre koncertarrangører:

”Vi vil gerne have flere unge frivillige og meget gerne flere forskellige unge. Dem vi har i dag minder meget om hinanden. Derfor vil vi også gerne blive klogere på, hvad det er der driver unge, og i det nye projekt vil vi udvikle nye metoder til at tiltrække nye unge, som vi ikke ser i dag,” siger Jeppe Vind fra Platform K og fortsætter:

”Frivillige er en uundværlig brik i vores drift af spillestedet. De er en grundpræmis – især når man som os også gerne vil præsentere kunstnere fra vækstlaget”.

 

 

Når man skaber en koncertoplevelse sammen, giver det et kæmpe kick, og man får mod på mere, fordi fællesskabet får frivillighed til at blomstre.

Mikkel SanderProgramansvarlig i Tuborgfondet

Fællesskabet får frivillighed til at gro

Landets musikfællesskaber lever, fordi der er en masse frivillige, som brænder for at gøre en fælles indsats. Det er ofte frivillige, der afvikler koncerter og har ansvar for lys og lyd. Ofte er det også dem, der booker musikere og markedsfører koncerter. Det er vigtigt, at unge frivillige får prøvet kompetencer af – at der er plads til at få ideer, lære nyt og lære fra sig:
”Når man skaber en koncertoplevelse sammen, giver det et kæmpe kick, og man får mod på mere, fordi fællesskabet får frivillighed til at blomstre. Vi er glade for endnu engang, at støtte op om musikkens frivillige ved at skabe bedre rammer og vilkår for at være ung koncertarrangør eller ung vækstlagsartist,” siger Mikkel Sander, der er programansvarlig for kreative erhverv i Tuborgfondet.

Tuborgfondet Musikhjælp

Musikkens Frivillige er en del initiativet Tuborgfondet Musikhjælp. Et initiativ der er skabt for, at endnu flere forskellige unge kan engagere sig i musikken og for at bidrage til at skabe en mere mangfoldig musikverden.

Puljen Musikkens Frivillige henvendte sig til festivaler, spillesteder og andre koncertarrangører, som i to omgange har kunnet søge op til 250.000 kroner til at styrke frivilligheden. Puljen bidrager til at skabe bedre rammer og vilkår for at være ung frivillig i det danske musikmiljø – og dermed bedre vilkår for at være ung vækstlagsartist. I alt er der blevet uddelt 4 millioner kroner til 48 koncertarrangører.

For yderligere oplysninger:
Programansvarlig i Tuborgfondet
Mikkel Sander
26 28 32 35
mks@tuborgfondet.dk

Modtagerne af Musikkens Frivillige Efterår 2023

Aktørerne

Grenå

Ishuset Live

Hobro

Tunes Of Tomorrow

Allinge

Fonden Platform K

Horsens

Aarhus Lydforening

Aarhus

Spillestedet Stengade

København

Ødsted Festival

Vejle

URT - UNGDOMSRÅDET I THY

Thisted

Aarhus Festuge

Aarhus

Foreningen Thy Alive

Thisted

Institut for (X)

Aarhus

Resonator Live

Odense

Jazz i Trekanten

Kolding

Aarhus Volume

Aarhus

Foreningen Øhavet Festival

Marstal

LiteraturHaus

København

Generator

Ringkøbing

Klimafolkemødet

Middelfart

Aarhus Lydforening har fået godt 74.000 kroner i støtte til workshops og videndeling om lydteknik

Aarhus Lydforening har fået godt 74.000 kroner i støtte til workshops og videndeling om lydteknik.

RELATEREDE NYHEDER

22.03.2023Kreative ErhvervNy pulje skal styrke unges frivillige engagement i musikfællesskaber
ArrowOversigt over musikprojekter