For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Musikkens frivillige får et boost

04.05.2023

Nyhed

Kreative Erhverv

PRESSEMEDDELELSE: Tuborgfondet styrker landets musikfællesskaber med knap 2,2 millioner kroner. I alt 30 koncertarrangører over hele landet får nu støtte til at give frivillige et rygstød.

Indsatsområde

Kreative Erhverv

Pulje

Musikkens Frivillige

Med Tuborgfondets pulje ’Musikkens Frivillige’ har musikfællesskaber søgt op til 250.000 kroner til at styrke frivillighed. Puljen er på i alt 4 millioner kroner, og første runde er nu uddelt til 30 koncertarrangører på landet og i byen.

I Aarhus har RADAR f.eks. fået 41.500 kroner, så unge frivillige på tværs af tre spillesteder kan dele erfaringer med afvikling af koncerter. Musikhuzet Bornholm har fået 38.400 kroner til at fyre op under et netværk af frivillige. Og i Svendborg har Rytmisk Råstof, som blandt andet driver spillestedet Harders, fået 200.000 kroner til et kompetenceforløb på Sydfyn:

”Målet er, at flere unge skal få lyst til at træde ind i et musikfælleskab, der handler om andet og mere end at lytte. Vi vil samle de gode cases og bringe ny viden om frivilliges engagement ud til andre spillesteder på Sydfyn,” siger Jeppe Skjold fra spillestedet Harders.

 

 

Vi er begejstrede for at give musikkens frivillige et boost

Mikkel SanderProgramansvarlig i Tuborgfondet

Frivillige får fællesskaber til at gro

Frivillige er rygraden i mange af landets musikfællesskaber. Det er ofte frivillige, der afvikler koncerter og har ansvar for f.eks. lys og lyd. Ofte er det også musikkens frivillige, der booker musikere og markedsfører koncerter og festivaler lokalt – alt sammen for at skabe gode fælles oplevelser for både publikum, artister og frivillige.

”I levende musikfællesskaber kan unge både lære nyt og udfolde sig – på scenen og bag scenen. Vi er begejstrede for at give musikkens frivillige et boost,” siger Mikkel Sander, der er programansvarlig i Tuborgfondet.

Musikkens fællesskaber, der arbejder med vækstlaget i den rytmiske musik, har efter covid haft svært ved at tiltrække og fastholde unge frivillige. Flere af de koncertarrangører, som har fået støtte, styrker frivilligheden ved at få fællesskabet til at gro lokalt:

”Fællesskabet om musikken er klart den væsentligste faktor, hvis man vil engagere og motivere unge frivillige,” siger Mikkel Sander.

I puljen Musikkens Frivillige kan koncertarrangører søge til kompetenceudvikling af frivillige, vidensdeling af nye metoder eller en rekrutteringskampagne. I efteråret 2023 åbner puljen for ansøgninger til anden runde.

For yderligere oplysninger:
Programansvarlig i Tuborgfondet
Mikkel Sander
26 28 32 35
mks@tuborgfondet.dk

Modtagerne af Musikkens Frivillige forår 2023

Tobaksgaarden

Assens

Ild I Gilden

Roskilde

Foreningen Kanten

Esbjerg

KulturSupport

Thisted

KraftWerket

Valby

Aarhus Volume

Aarhus

BRØK // Kultur og Fritid Brønshøj-Husum

København

Gimle

Roskilde

Huset i Hasserisgade

Aalborg

Foreningen Studenterhus Odense

Odense

Richter

Søborg

Stengade

København

Ung Kult

Nykøbing Mors

Aabenraa Live

Aabenraa

STARS

Vordingborg

Studenterhus Aarhus

Aarhus

Huset Fandament

Kolding

Musikværket Ry

Ry

Rytmisk Råstof

Svendborg

Radar

Aarhus

Forbrændingen

Albertslund

Ud Af Boxen

Ringsted

Studenterhuset

Aalborg

Klaverfabrikken

Hillerød

INSP!

Roskilde

Høst Møn

Møn

Jazz I Trekanten

Kolding

Det turkise telt

Aarhus

Musikhuzet

Bornholm

Skråen I Nordkraft

Aalborg

Tuborgfondet Musikhjælp

Musikkens Frivillige er en del Tuborgfondets initiativ Tuborgfondet Musikhjælp. Et initiativ der er skabt for, at endnu flere forskellige unge kan engagere sig i musikken og for at bidrage til at skabe en mere mangfoldig musikverden

RELATEREDE NYHEDER

22.03.2023Kreative ErhvervNy pulje skal styrke unges frivillige engagement i musikfællesskaber
22.12.2022Kreative ErhvervDen Gode Lyd 2022
ArrowOversigt over musikprojekter