For ansøgere
Ta´OrdetDrømmekoncerterDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

SheCanPlay får støtte til at ændre den skæve kønsbalance i musikbranchen

04.05.2022

Nyhed

Arbejdsmarked

PRESSEMEDDELELSE: Foreningen SheCanPlay kan med et støttebeløb på næsten fem millioner kroner fra Tuborgfondet i løbet af de næste fire år skabe endnu flere muligheder for unge kvinder i dansk musik. Ny ansøgningsrunde er i gang.

Ny bevilling

Kreative Erhverv

Kønsbalancen er skæv i musikbranchen

SheCanPlay

SheCanPlay blev grundlagt i 2017 med det formål at forsøge at få flere kvindelige talenter ind i musiklivet. De to kvinder bag projektet, Sarah Sølvsteen og Karen Vincent, har begge mange års erfaring fra musikbranchen og sidder i dag som henholdsvis direktør for Luger og marketingchef på Warner Music Denmark. Projektet, som de fortsat arbejder med på frivillig basis, startede med et ønske om at gøre noget ved den skæve kønsbalance via vækstlaget. Dette er fortsat fokus for foreningen.

De nye muligheder

SheCanPlay optager hvert år 24 medlemmer i alderen 13 til 23 år, som får et års gratis undervisning i alt fra sangskrivning til juridiske rettigheder i musik. Der er fokus på fællesskab, udvikling, mod og selvtillid og blandt tidligere medlemmer finder man bl.a. Agnes Hartwich, Maddy, Batheseba og Mercedess.

Men med de penge, som Tuborgfondet nu har bevilliget, begiver SheCanPlay sig på en ny og større rejse. Fra 2023 optager SheCanPlay to hold om året, der er planer om at åbne lydstudier rundt om i landet og det er desuden på tegnebrættet at medlemmerne kan komme til udlandet og få undervisning. Alt sammen en opgradering af det oprindelige projekt.

”Vi er så taknemmelige for den håndsrækning, vi har fået fra Tuborgfondet. Både fordi det skaber en økonomisk sikkerhed for os, så vi kan fokusere udelukkende på undervisningen. Men også fordi vi dermed får mulighed for at tænke større tanker for projektet”, udtaler Karen Vincent fra SheCanPlay.

Også hos Tuborgfondet er initiativet og perspektivet en hjertesag:

”Det er fra unge musikere og fra det musikalske vækstlag den meget tiltrængte forandring i musikbranchen skal komme. Vi håber, at Tuborgfondets bevilling kan være med til at skabe bedre og mere lige muligheder i en branche, der er skævvredet på køn”, siger Peter Giacomello, der er sekretariatschef i Tuborgfondet.

Ansøgningsrunden er igang og den udløber 29. maj 2022.

Du kan læse mere om forløbet hos SheCanPlay

 

Vi håber på, at rigtig mange kvindelige musiktalenter indenfor både producer- og sangskriverfeltet, herunder selvfølgelig også transkvinder og nonbinære, vil sende en ansøgning. Og vi krydser fingre for, at der kommer ansøgninger fra hele landet og i alle genrer. Sarah SølvsteenProjektleder i SheCanPlay.