For ansøgere
Ta´OrdetDrømmekoncerterDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Et boost til den lokale unge-indflydelse

07.04.2022

Nyhed

Demokrati

Pressemeddelelse

PRESSEMEDDELSE: Corona gik hårdt ud over den lokale ungeindflydelse. Nu har Tuborgfondet bevilliget 1,6 mio til Netværket af Ungdomsråd til projektet Unge Rødder

Indsatsområde

Demokrati

Unges indflydelse

Læs mere om Netværket af Ungdomsråd

 

Tuborgfondet har bevilliget de 1,6 mio. til et 2,5 årigt projekt, der skal styrke ungdomsrådsbevægelsen i Danmark. Pengene skal gå til et lille projektsekretariat samt udgivelse af materialer, som vil understøtte og styrke ungeinddragelsen i kommunerne både på politisk og kulturelt plan.

Ungdomsrådsbevægelsen i Danmark har været presset under Coronakrisen, og flere steder har det haltet med overlevering af ungdomsrådsarbejdet fra én generation af unge til den næste. Det har resulteret i, at flere lokale ungdomsråd har måtte lukke. NAU ønsker at understøtte unge og kommunerne i arbejdet med at oprette, genoprette og styrke ungdomsrådene, der er vitale organer for kommunalt unge- indflydelse.

Projektet vil derudover kortlægge ungdomsråd- og huse samt styrke samarbejdet og vidensdelingen herimellem. Det skal fremtidssikre lokalt engagement, der giver bedre beslutninger for og med unge.

“Vi i NAU er glade for at Tuborgfondet, med bevillingen til Unge Rødder, vil være med til at understøtte den vigtige kamp for unges inddragelse i lokaldemokratiet. Vi kæmper for de unges stemmer på kommunalt plan, og den kamp er vi meget taknemlige for, at Tuborgfondet vil understøtte”, siger forperson i NAU Emma Nielsen.

”Bevillingen er en tiltrængt hjælp til en vigtig lokal unge-indflydelse, som pandemien næsten fik lagt ned. Jeg håber, at initiativet Unge Rødder kan få reetableret og skabt et grundigt overblik over ungeråd og Ungdomshuse over hele landet”, siger Peter Giacomello, der er sekrektariatschef i Tuborgfondet.

 

Om Netværket af Ungdomsråd

Netværket af Ungdomsråd (NAU) er en tværpolitisk interesse- og paraplyorganisation for danske ungdomsråd, ungebyråd og ungdomshuse. NAU har eksisteret siden 1997. Der er omkring 60 lokale ungdomsråd og -huse i Danmark hvoraf 40 er medlem af NAU. NAU er en landsdækkende organisation, der understøtter de lokale medlemsråds nationale interesser og mærkesager nationalt, samt er en platform for netværk og samarbejde på tværs af kommuner og landsdele.

 

Hvad er ungdomsråd:

Ungdomsråd, der også går under andre navne, er lokale råd for unge generelt i alderen 13-30. De er lokale fællesskaber af unge, der engagerer andre unge og sætter liv i byen. Samtidig fungerer de som en demokratisk skole, der oplærer unge i blandt andet demokratiforståelse, demokratisk selvtillid og politisk samtale. Ungdomsråd er typisk forankret i kommunerne, og arbejder både politisk, kreativt og kulturelt med at øge unges perspektiver lokalt samt agere bindeled mellem byråd og kommunens unge. Flere ungdomsråd har ret til at anmode om forslag i byrådet og bestyrer lokale ungepuljer for unge. Op til kommunalvalget i 2021 har ungdomsrådene også faciliteret debatter og alternative vælgerarraangementer med unge i fokus.

 

For yderligere kontakt:

Forperson, NAU: Emma Nielsen, M: 51371611, emma@nau.dk

Kommunikationsansvarlig Karen Løth Larsen, M: 42187032, kl@tuborgfondet.dk

I NAU er vi glade for, at Tuborgfondet, med bevillingen til Unge Rødder, vil være med til at understøtte den vigtige kamp for unges inddragelse i lokaldemokratiet. Vi kæmper for de unges stemmer på kommunalt plan, og den kamp er vi meget taknemlige for, at Tuborgfondet vil understøtte.Emma Nielsen.Forperson i NAU

RELATEREDE NYHEDER

14.02.2021NyhedTuborgfondets støtte til dansk erhvervsliv