For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tag med på skraldejagt

Det skal altid være en god oplevelse at samle skrald op, men hvordan engagerer man folk til at have dette mind set? Hos Skraldejagt tror de på, at leg og fællesskab er vejen frem.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationSkraldejagt
År2019
RegionSkt. Hans Torv (Blegdamsvej), 2200 København, Danmark
20.000MODTAGET BELØB — DKKprojektstoette

”Skraldejagt er en åben invitation til alle, der vil være med til at ændre vores forhold til skrald. Vi er et fællesskab af skraldepirater, der sammen tager ud i de danske parker og naturområder for at samle skrald. Vi forsøger gennem leg, historiefortælling og opdagelsesrejser at gøre det sjovt, spændende og mainstream at samle skrald,” siger han.

Netop det inkluderende element er en vigtig del af Skraldejagts DNA. Her skal der være plads til alle, da det kun er i fællesskab, at vi kan løse problemerne.

Som engageret skraldepirat, så bliver man en del af en åben, kærlig og legende skraldepirat besætning. Vi tager imod alle med åbne arme og en gribetang, og det er et vigtigt element for os, at alle føler sig inkluderet og velkomne. Vi er et fællesskab, hvor der er plads til, at man både kan være et legebarn og samtidigt være en seriøs, ansvarsbevidst og aktiv medborger

Rasmus HolmMedstifter - Skraldejagt

Fra det nære til det fjerne
Det var en tur i Søndermarken med Skraldejagts anden medstifter, Mikkel Rønnow Mouritzen, der skulle vise sig at blive startskuddet til skraldeeventyret.

”Da vi kom ind i Søndermarken, så vi med det samme et stykke skrald ligge midt på stien, som vi samlede op. Vi begyndte at snakke om de problemer, der er med skrald, og i takt med, at vi gik og talte, så tog det ene stykke skrald bare det andet. Efter en lille time havde vi fyldt hele kassen med skrald, og det havde faktisk været vildt sjovt,” fortæller Rasmus Holm.

Den første skraldejagt i Søndermarken lærte også de to stiftere noget nyt om området, hvilket også andre deltagere har oplevet glæden ved.

”Vi oplever ofte, at deltagere fortæller, at de ser deres lokalområde i et helt nyt perspektiv, når de har deltaget i Skraldejagt. De ser skrald, som de ikke tidligere har lagt mærke til, og som de så fjerner. Vi har sågar oplevet, at nogle har købt deres eget skraldegribetænger, så de kan samle skrald på vej til arbejde eller i deres fritid. Og en ting er sikkert: de smider ikke skrald i naturen mere,” siger Rasmus Holm.

Fra lokalt til globalt
Engagementet i at gøre en forskel og tage ejerskab over ens lokalmiljø kan siges at være en central pointe ved Skraldejagt, hvis man spørger Rasmus Holm.

”Vores lokale fællesskaber er vores forbindelse til det større nationale, internationale og globale. Som individer i vores nærmiljø kan det være enormt svært at vide og mærke, hvordan man kan gøre en forskel. Vi ønsker at skabe et rum, hvor man som helt almindelig person, kan blive del af et lokalt og legende fællesskab, hvor man samtidig kan være med til at skabe ændringer på et større niveau.”

Månedlig skattejagt
Skraldejagt foregår den sidste søndag i måneden året rundt. Der plejer typisk at være en gruppe på imellem 15-25 skraldepirater, hvor der ofte er en god blanding af nybegyndere og mere erfarende skraldepirater.

Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.
ArrowiLoveGlobalGoals - FM18