Formålet med projektet er at skabe personligt empowerment for de involverede unge ved at bryde den tabuiserende tavshed, gennem kreative processer. Projektet #hvorerfællelskabet vil sammen med unge invitere omverdenen til dialog om ensomhed.
Fællesskab, fællesskabsfølelse og fællesskabskultur er fundamentet i vores samfund og demokrati. Hvad sker der, når en voksende del af vores unge benævner sig selv som ensomme og udenfor fællesskabet? Lige nu når ensomheden i Danmark nye, skræmmende højder. En kvart million danskere er ensomme, og det er unge mellem 16 og 25 år, der repræsenterer størstedelen af de ensomme. #hvorerfællesskabet er et samarbejde mellem AskovFondenKBH+, NextDoor Project, Københavns Musikteater og Rapolitics, og projektet tager udgangspunkt i et fokus på det, der findes på den anden side af ensomheden: samvær og fællesskab.
Personlig udvikling i fællesskab
I samarbejde med en ungegruppe fra KBH+ undersøger NextDoor Project de bevægelser, der ligger bagved ensomheden. Samtidig finder de metoder og formater, der kan formidle de unges fortællinger. Projektet er praksisnært og der er dans, sang, rap og mere endnu. Det er AskovFondenKBH+, Rapolitics og komponist Henriette Groth, der faciliterer de unges reflektion over den kropslige praksis. Her er der fokus på spoken word/poetry slam/rap og musik, som redskaber til at formidle de billeder, der træder frem gennem kroppen.
Det er ikke første gang, Tuborgfondet støtter AksovfondenKBH+s arbejde. Læs mere her: https://www.tuborgfondet.dk/projekt/kbh. Også Rapolitics har tidligere fået støtte, da de tog del i vores åbne bevillingsmøde på Folkemødet 2017. Læs mere her: https://www.tuborgfondet.dk/projekt/rapolitics-rapistan
Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg på sitet og indsamle statistik. Læs mere om, hvordan vi bruger cookies her.