For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteMusikhjælp: Den Gode LydKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Organisation vil give danske minoritetsunge en fod indenfor

Mino Danmark, der står bag Business Hackahton, nedbryder barrierer og udreder misforståelser mellem dansk erhvervsliv og danske minoritetsunge. Med case competitions i partnervirksomheder vil foreningen styrke de unges selvværd og øge deres chancer for en erhvervsmæssig fremtid i Danmark.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeArbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv
OrganisationMino Danmark
År2017
RegionSankt Peders Stræde 28C, København K, Danmark
100.000MODTAGET BELØB — DKK

En undersøgelse fra 2016 viser, at minoritetsetniske danskere skal søge 52 % flere job end andre etnisk danske unge for at blive kaldt til en jobsamtale. Et fremmed navn gør dermed vejen til jobsamtalen sværere, og kommer du ikke til samtalen, er chancerne for, at du lander jobbet minimale. En udvikling der afspejler sig hos de unge minoritetsetniske danskere, der tænker, at dansk erhvervsliv er et lukket land for dem.

Læs mere om undersøgelsen her.

Selvværd er afgørende
Undersøgelsen viser også en tendens hos arbejdsgiveren til at vælge identitet fremfor kvalifikationer. Denne udvikling stiller endnu højere krav til de jobsøgende med anden etnisk baggrund end dansk, der kan mangle selvværd, indsigt i det danske erhvervsliv og hjælp til selve ansøgningsforløbet.

Mino vil bygge bro
I samarbejde med partnervirksomheder som IBM og Grundfos vil Mino Danmark derfor invitere minoritetsunge studerende til at deltage i case competitions. Her får de unge indblik i, hvilke kompetencer erhvervslivet søger og mødet kan samtidig være katalysator for et efterfølgende samarbejde og eller en ansættelse.

Når Business Hackathon er afviklet, vil direktører, HR- og CSR-ansvarlige fra dansk erhvervsliv sammen indgå i en samtale om unges vej fra uddannelse til job.

I sit daglige arbejde med minoritetsdanskere forsøger Mino Danmark at skabe handlemuligheder for dem, som vil tage et medansvar for et progressivt Danmark. Organisationen arbejder med samtale, indsigt og engagement. Tuborgfondet har støttet til rekruttering af elever, dokumentation og materiale i forbindelse med afviklingen af Business Hackathon.

Business Hackathon blev afviklet i uge 42 og 43 i 2017. Billederne her er hhv. fra Business Hackathon 2017 samt Mino’s arbejde med Youth Can og Minority Talks.

ArrowPLURALISTERNE Listedatabase