For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Open Jazz Jam - et jazzfællesskab i hele region Nordjylland

At skabe et større vækstlag indenfor jazzmusik i Nordjylland.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeKreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik
OrganisationForeningen JAZZ9TUS
År2020
RegionRegion Nordjylland
500.000MODTAGET BELØB — DKKProjektidé

JAZZ9TUS vil afholde Open Jam aktiviteter og knytte det nordjyske jazz-fællesskab sammen, så jazzkulturen i Region Nordjylland kan udvikles og udbredes.

Om projektet

Over de næste år skal projektet blandt andet fokusere på at skabe gode rammer for vækstlaget i jazzmusikken. Således, at flere unge kvinder får interesse og mulighed for at spille jazz. Indenfor den voksne og professionelle jazzscene er langt størstedelen, af de som spiller instrumenter, nemlig drenge og mænd.

Projektet fokuserer over en tre-årig periode (2021-2024) på talentudvikling i samarbejde med lokale og regionale aktører, som fx musik- og kulturskoler og aktører fra jazzmiljøet. Samarbejdet skal være med til at sikre en aktiv lokalscene for jazzmusikken.

Og noget tyder på at projektet allerede arbejder i den rigtige retning,
fortæller den 17-årige bassist Kristine Trojahn:
Jeg føler, at jeg er blevet inviteret ind i en musikkultur, hvor det at spille forkert er helt okay, og at folk hjælper hinanden. Dette er et sted, hvor man i sit eget tempo kan træde ud af sin komfortzone, og lære at begå sig i en rigtig jazz jam. Den her jam, tror jeg, er et godt sted at starte i forhold til at få flere kvinder ind i jazzens verden,” siger hun.

Jeg føler, at jeg er blevet inviteret ind i en musikkultur, hvor det at spille forkert er helt okay, og at folk hjælper hinanden. Dette er et sted, hvor man i sit eget tempo kan træde ud af sin komfortzone, og lære at begå sig i en rigtig jazz jam.

Kristine Trojahn, 17-årig bassist

Derfor støtter vi

Tuborgfondet støtter udvikling af vækstlaget i musikbranchen, og netop derfor er dette projekt lige i Tuborgfondets ånd.

Sekretariatschef Peter Giacomello udtaler:
”Der er markant færre kvinder end mænd i musikbranchen, og det gælder også den danske jazzscene. Vi har brug for, at flere forskellige unge tør at springe ud i livet som musiker, så musiklivet fortsat fornyer sig. Derfor glæder vi os til at følge Open Jazz Jam, og vi håber selvfølgelig, at flere unge kvinder kaster sig ud i jazzmusikken.”

Bag om Open Jazz Jam

Open Jazz Jam blev startet som et pilotprojekt af den unge bassist Anders Boye Knudsen i starten af 2020. Projektet fokuserer på at skabe en imødekommende platform for at mødes og spille musik sammen, og indeholder både et fysisk og et digitalt fællesskab. Derudover afholdes der årligt en fire-dages sommer camp i
Aalborg med danske og internationale undervisere.

Projektets idémand, Anders Boye Knudsen, siger følgende.

“Støtten fra Tuborgfondet er en kæmpe anerkendelse af det store arbejde, der er blevet lagt i 2020 med månedlige åbne jazzjams og i løbet af den første corona-nedlukning med et online jazzfællesskab. Det kribler i folk for at komme ud at spille sammen, og vi krydser fingre for, at vi kan bidrage til en fornuftig genåbning af det nordjyske vækstlag og kulturliv i løbet af foråret”.

ArrowFuture Female Sounds