For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteValgpuljenTa´OrdetKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Mentorer får unge i arbejde

Et korps med 1000 lokale, frivillige og erfarne erhvervsledere bidrager med deres viden, netværk og branchekendskab. Det har resulteret i, at størstedelen af de unge, der mødes med en erhvervsmentor, kommer videre i uddannelse, job, praktik eller får en læreplads.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeArbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv
OrganisationForeningen Nydansker
År2015
RegionNyropsgade 1, 1602 København, Danmark
6.000.000MODTAGET BELØB — DKK

I mentorkorpset er 99% erhvervsaktive, og 90% af mentorerne er ledere. Alligevel tager de sig tid til at være frivillige.
”Vi giver danskerne mulighed for at yde et frivilligt arbejde på vilkår, som hører til en travl hverdag. Og det er nok den væsentligste grund til, at vi på så kort tid har kunnet få mange virksomheder og erhvervsledere på banen”, siger projektleder, Trine Bruun Mathiasen.

Hvem er de unge?

Målgruppen er udsatte job- eller uddannelsesparate unge. Mange af dem har været på kontanthjælp i mere end et år, og en undersøgelse fra tænketanken DEA viser, at 70 % af dem bliver hængende i ledigheden.

Erhvervsledernes sammensætning skal videst mulig afspejle de unges ønsker og behov i forhold til at komme i beskæftigelse. Det er det faglige match mellem den unge og erhvervslederen, der vægtes højst.
“Hvis en ung ønsker at møde en mekaniker, så finder vi en mekaniker til ham. Hvis en ung ønsker en frisør, så finder vi en frisør til hende,” fortæller Trine Bruun Mathiasen.

Erhvervsmentorerne er frivillige og deres motivation er at gøre en forskel for den unge. Ofte er det mentorens eget netværk og branchekendskab, der ender med at skabe forandring for den unge.

Vi giver danskerne mulighed for at yde et frivilligt arbejde på vilkår, som hører til en travl hverdag.

Trine Bruun MathiasenProjektleder - Bryd Unges Ledighed NU!

Imponerende resultater

En intern undersøgelse viser at 71 % af de unge, der matches med en erhvervsmentor, er kommet videre i job, praktik, uddannelse eller har fået en læreplads indenfor 4 måneder.
LG Insight har desuden lavet en undersøgelse af mentorordningens langtidseffekter. Den viser, at 80-90% af de unge, som kommer i beskæftigelse under mentorforløbet, er fastholdt i samme beskæftigelse, 1-3 år efter mentorforløbet er afsluttet.

Erhvervsmentorordningen blev etableret som pilotprojekt i 2011 i tre nordsjællandske kommuner. Siden er mentorordningen blevet landsdækkende. Over 25 kommuner har taget ordningen til sig og har etableret deres egne erhvervsmentorkorps.
Støtten fra Tuborgfondet går blandt andet til at brede korpset ud til dobbelt så mange kommuner som i dag.