Tuborgfondet har en lang tradition for at støtte handlekraftige og idérige studerende og deres fællesskaber, foreninger og organisationer. I første halvdel af 2020 har vi støttet 20 studenterorganisationer. Pengene er blandt andet gået til at arrangere konferencer, der forbinder studerende med erhvervslivet, prisuddelinger, case competitions, foredrag og mange andre spændende faglige events.
Det vil vi gerne fortsætte med, men vi vil gerne have ansøgninger fra mange flere studieretninger og fra studerende i hele Danmark. Derfor – hvis du er studerende og en del af et fællesskab, så er det bare med at tage fat i os.
Det er nemt at søge, og du får svar på din ansøgning indenfor to uger.
Her kan du finde inspiration til, hvad andre unge studerende, har modtaget støtte til i 2020:
Den Grønne Studenterbevægelse
Tuborgfondet støtter Den Grønne Studenterbevægelse i at nå ud i endnu flere byer i Danmark. De organiserer unge, der vil accelerere den grønne omstilling i deres lokalområde. Ligesom bevægelsen også står bag initiativer Klimastrejke. De har modtaget i alt 90.000 kr. i 2020.
Netværk for studerende i FinTech
CBS Fintech har en ambition om at skabe et netværk for universitetsstuderende med interesse for finansielle teknologi-industri (FinTech). Foreningen er ganske ny, men de er allerede i fuld gang med at etablere en forbindelse mellem studerende og virksomheder som fx MobilePay og LendMe. Den frivilligt drevet studenterforening arrangerer blandt andet foredrag og med en bevilling på godt 25.000 fra Tuborgfondet vil de nå ud til endnu flere og nye studerende med interesse for FinTech.
IMCC er en studenterorganisation som står bag en række sundhedsfremmende aktiviteter. De har modtaget 198.500 kr. til at opbygge deres frivillige fællesskab, opkvalificere deres frivillige til virtuelle aktiviteter og Ung-Ung formidling af sundhedsfagligt materiale om Corona.
Female Leadership Academy
En gruppe af unge kvinder, der studerer på Copenhagen Business School har stiftet studenterorganisationen Female Leadership Academy for at inspirere og empower kvindelige medstuderende til at blive fremtidens virksomhedsledere. Udover events og foredrag bruger de også sociale medier til at debattere diversitet i topledelsen.
De har modtaget 25.000 kr. til at arrangere en række åbne events i 2020.
Ingen Unge skal føle sig alene på FGU
Modstrøm organiserer FGU-elever, og under Corona-krisen har de rykket deres aktiviteter til sociale medier, hvor de har dagligt tjekker ind i deres fællesskaber. Derudover holder de events og skaber fortællinger sammen. Til det og meget andet har Modstrøm fået 200.000 kr.
Studerende synger sammen
De studerende, som bor på Vartovkollegiet i København arrangerer hvert år et fællessang-maraton, hvor alle deltagerne synger sange fra højskolesangbogen. Tuborgfondet støtter med 15.000 kr. til at sikre den gode lyd til arrangementet.
Prisuddeling på Film & Medievidenskab
Studerende på Film & Medievidenskab arrangerer hvert år HUGO AWARDS, der hylder de bedste produktioner, som unge studerende har står bag. Udover de studerende selv, deltager inviterede fra film- og tv-branchen, for at bygge bro mellem de studerende og deres fremtidige arbejdspladser. Tuborgfondet bidrager med 15.000 kr.
Kvindehistorie og festival
Hver år arrangerer unge fra Kvinderegensen i København QR Festival. De frivillige bag festivalen sammensætter et program med musik og talks.
Derudover får deltagerne et unikt indblik i Kvinderegensens historie. Festivalen er åben for alle, og Tuborgfondet støtter med 25.000 kr.
Kravlingprisen
Studerende på landets medieskoler kårer en gang om året de største talenter indenfor journalistik, design, foto og kommunikation. Kravlingprisen er arrangeret af frivillige, og Tuborgfondet støtter med 50.000 kr.
Events og netværk for life-science studerende
Synapse-Connect er en studenterorganisation, der arbejder for at hjælpe naturvidenskabelige studerende med at finde en karrierevej indenfor life-science.
De arrangerer events, workshops og netværksarrangementer og har modtaget 10.000 kr. til det.
Kreativt rum for studerende i Aarhus
Studenter Task Force for Kreativitet i Aarhus er et tværfagligt fællesskab for studerende. Tuborgfondet har støttet STAK med 40.000 kr. til at etablere et fysisk rum, hvor aarhusianske studerende kan eksperimentere, lege og afprøve nye idéer. Foreningen drives af frivillige kræfter.
Træning i at løse cases
CBS Case Club arrangerer træning i at præsentere cases. Deltagerne er studerende fra danske universiteter, og Case Academy består af workshops og konkurrencer, hvor deltagerne trænes i at løse en konkret problemstilling for en virksomhed. Foreningen er startet på CBS, men tiltrækker studerende fra DTU, ITU og KU. Tuborgfondet har støttet med 50.000 kr. til at udvikle konceptet yderligere og tiltrække studerende fra flere studieretninger.
Hyldest til aktive studerende på Københavns Universitet
En gang om året uddeler Studenterrådet ved Københavns Universitet Aktive Studerendes pris til et fællesskab på universitetet. Tuborgfondet har støttet prisuddelingen i fire år. I 2020 går prisen til QUKU, som er et fællesskab, der samler LGBT+ studerende.
Global Verdensmål Case Competition
Tidligere i år kunne studerende fra hele verden deltage i en global Case Competition arrangeret af studerende på CBS. Første del af konkurrencen er online, mens finalisterne mødtes i København i februar. I år skulle deltagerne løse en case for Novo Nordisk, der handlede om, hvordan medicinalvirksomheden i fremtiden kan nå ud til flere patienter uden at øge deres co2 aftryk. Tuborgfondet har støttet med 50.000 kr.
Studerende rådgiver andre studerende
Studenterforeningen AU Helpline er drevet af frivillige og uddanner studerende i samtaleteknik, så de kan passe telefonlinjen, hvor studerende, der oplever ensomhed, ikke trives eller på andre måder er udfordret af studielivet, kan ringe og få hjælp og støtte. Tuborgfondet har støttet med 10.000 kr. til at afholde Faglig Dag, som er en årlig konference på Aarhus Universitet.
Bryggerfællesskab på Elers Kollegium
Gærforskeren Emil Christian Hansen boede tilbage i 1870erne på Elers Kolleium. Det er ham der fandt ud af at rendyrke gæren, når man brygger øl. Beboerne på kollegiet anno 2020 har et fællesskab, hvor de brygger øl sammen. Til det har de modtaget 6000 kr. til udstyr.
Kender du en studerende, der skal kende til Tuborgfondet? Så del denne artikel med ham eller hende. Det gør du nemmest ved at scrolle op øverst på siden og klikke på “del artikel.”
Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg på sitet og indsamle statistik. Læs mere om, hvordan vi bruger cookies her.