For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Danske unge foretrækker fysiske fællesskaber

21.06.2019

Nyhed

To ud af tre unge føler, at de har et godt liv. De trives, de bekymrer sig ikke ret meget, og de forventer, at deres liv bliver bedre end deres forældres. Men en tredjedel af de danske unge mener kun i nogen grad eller slet ikke, at de har et godt liv.

Foreningsnavn

Dansk Ungdoms Fællesråd

Forenings hjemmeside

Det viser en ny undersøgelse om det gode ungdomsliv fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Tuborgfondet har støttet undersøgelsen, som trækker på svar fra mere end 1500 unge (16-29 år), der fremhæver, at den største udfordring i ungdomslivet er følelsen af at skulle præstere i alle livets arenaer – ift. venner, familie, fritidsaktiviteter, sociale medier, udseende samt især uddannelse og arbejde.

Undersøgelsen viser også, at andelen af unge, der i meget høj eller i høj grad mener, de har et godt liv, er højere blandt dem, der er medlem af en forening (70,4 pct.), end blandt dem, der ikke er (57,4 pct.), og de unge peger også selv på det fysiske møde med nære relationer som et modsvar til den præstationskultur, som presser unge i dag.

At unges foretrukne samværsform er fysiske (analoge) fællesskaber, hvor de kan dele deres bekymringer, understøttes af, at 77 pct. hellere vil være sammen med deres venner i virkeligheden end på de sociale medier. Samlet viser undersøgelsen, at de nære relationer er afgørende for at sikre et godt ungdomsliv, og her kan det danske foreningsliv være med til at bidrage med fællesskaber, venskaber og plads til den enkelte unge uanset uddannelse, erfaring og præstationer.

Torsdag den 20. juni 2019 var der debat på Christiansborg, hvor bl.a. Tommy Ahlers (V),Anne Paulin (S) og Mathilde Vendelholt fra Danske Studerendes Fællesråd diskuterede #detgodeungdomsliv med afsæt i den nye undersøgelse fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Læs mere om undersøgelsen ”Det gode ungdomsliv”