For ansøgere
Musikkens Frivillige puljeDrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Ny demokratipulje: flere unge stemmer til kommunal- og regionrådsvalget 2021

Unge og organisationer med unge som målgruppe inviteres til at søge Demokratipuljen. Der kan søges til aktiviteter og projekter, der engagerer unge i den politiske debat og som bidrager til, at flere unge finder vej til stemmeboksen ved kommunal- og regionsvalget den 16. november 2021. Puljen er åben nu og frem til og med 30. april 2021.

30. apr 2021ANSØGNINGSFRIST
AnsøgArrow Right

Send en ansøgning

Med indsatsområdet ”Demokrati – næste generations stemme og deltagelse” vil Tuborgfondet give unge mulighed for at få indflydelse og deltage i samfundet.

2021 er kommunal- og regionsrådsvalgår i Danmark. Derfor efterspørger vi nu initiativer og projekter, der engagerer flere unge i den politiske debat både lokalt og nationalt og bidrager til, at unge finder vej til stemmeboksen i november.

Baggrund

Ved kommunal- og regionsrådsvalget i 2017 brugte flere unge deres stemme sammenlignet med tidligere år. Det var især de 18-årige, der kom til stemmeurnen med en stemmeprocent helt oppe på 75,1%, mens den for de 19-21-årige var 60,1% og for de 22-29-årige var 54,5%. Men selvom valgdeltagelsen blandt de unge under 30 år steg, lå den stadig markant lavere end den samlede valgdeltagelse på 70,8%.

Ser vi på andelen af unge indvandrere og efterkommere, der stemte ved kommunal- og regionsvalget i 2017, ligger deres deltagelse et godt stykke under de etnisk danske unge.

Vender vi blikket mod byrådene i landets kommuner, ser det også sløjt ud mht. til unge kandidater under 30 år. Her ligger gennemsnitsalderen omkring de 50 år. Der er med andre ord et stort potentiale for at give flere unge lyst til at engagere sig i deres nærområder og sætte deres kryds.

Inspiration til projekter

Tænketanken Mandag Morgen har netop udgivet undersøgelsen ‘Når Valgfesten Udebliver’. Gennem interviews er nogle af årsagerne til, hvorfor nogle grupper af unge er mindre tilbøjelige til at stemme end andre unge, blevet kortlagt. Sammen med analysen er der udarbejdet et inspirationskatalog med 12 konkrete forslag til, hvad vi som samfund kan gøre for at få flere til at stemme, når der er valg.

FAQ

Hvem kan søge?

Alle unge mellem 16-30 år kan søge Drømmepuljen. I skal være en del af et fællesskab for at kunne søge, og den aktivitet, I søger penge til, skal have unge som målgruppe.

Hvornår får vi svar?

Når ansøgningen er sendt, får I svar inden for én uge.

Hvor mange penge kan vi søge?

I kan søge 1.000 kr., 10.000 kr. 100.000 kr. og alt derimellem. I gennemsnit uddeler vi 30.000 kr. til ungefællesskaber.

I får brug for et CVR-nummer.

Hvis jeres fællesskab ikke har et CVR-nummer, kan I læse her, hvordan I får fat i et. Alternativt kan I søge sammen med nogen, der allerede har et CVR-nummer. Det kan for eksempel være et uddannelsessted eller kommunen. Skriv til os på info@tuborgfondet.dk, hvis I ikke har et CVR-nummer og heller ikke kan søge sammen med nogen, der har.

Hvorfor skal vi være et fællesskab?

Tuborgfondet støtter ikke enkeltpersoner, men fællesskaber, hvor unge går sammen om at realisere en drøm eller en idé. Det gør vi, fordi det er sammen med andre, at følelsen af at være en del af noget større slår rod, og lysten og muligheden for at gøre en forskel vokser.

Er der noget I ikke giver støtte til?

Ja, Tuborgfondet støtter ikke enkeltpersoner, og der er en række formål og typer af indsatser, som vi ikke støtter.
Læs mere om, hvad vi ikke støtter.

Tag fat i os

Hvis I er i tvivl om noget, kan du give os et ring, sende en besked, eller skrive en mail til os.

Hvordan søger vi?

Se videoguiden til hvordan I søger støtte hos Tuborgfondet:

Når Valgfesten Udebliver

– en undersøgelse af årsager til ikke at stemme og forslag til, hvordan vi gør noget ved det. Det er Tænketanken Mandag Morgen, der står bag udgivelsen som Tuborgfondet har støttet tilblivelsen af.

Hent rapporten

Programansvarlig

Hvis du har spørgsmål, kan du tage fat i i Tuborgfondets sektetariat.

Pernille Christel Bjørklund Måstrup
Programansvarlig

pcm@tuborgfondet.dk

ArrowVi satser på