For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Unges deltagelse i civilsamfundet - en kortlægning af eksisterende viden

08.02.2018

Nyhed

Hvor engagerer unge sig, og hvad motiverer dem til at deltage i civilsamfundets mangfoldighed af foreninger, organisationer, netværk og andre fællesskaber? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver belyst i en ny kortlægning udarbejdet af Moos-Bjerre for Tuborgfondet.

Foreningsnavn

Strategi

Forenings hjemmeside

Mange unge engagerer sig allerede i foreningslivet og andre fællesskaber i civilsamfundet. Men hvad skal der til for at motivere endnu flere unge til at bidrage til og deltage i foreningslivet og til at gøre noget sammen med andre, for andre?

Tuborgfondet arbejder for at alle unge skal være en del af fællesskabet. Derfor vil vi gerne blive klogere på, hvordan vi kan åbne fællesskaberne for endnu flere unge.

Der findes allerede flere undersøgelser, som netop ser nærmere på unges deltagelse i foreningslivet. Der er ligeledes en række forskere, der beskæftiger med civilsamfundet i Danmark, som også kigger nærmere de tendenser, er blandt unge, når det kommer til at engagere sig både indenfor det traditionelle foreningsliv og i nye organiseringsformer. For at skabe overblik over eksisterende viden om unges engagement, eventuelle videnshuller og nye tendenser har Tuborgfondet fået konsulentfirmaet Moos-Bjerre til at lave en kortlægning.

“Kortlægningen giver os som fond et stærkere grundlag for at fokusere vores indsats og samarbejde med foreninger og organisationer, og dermed bidrage til at endnu flere unge bliver en del af fællesskabet,” siger direktør i Tuborgfondet Anne-Marie Skov, som også håber, at andre får glæde af kortlægningen:

Vi håber, at kortlægningen giver overblik, øget indsigt og kan inspirere til flere engagerede fællesskaber for og med unge

Anne-Marie Skovdirektør - Tuborgfondet

Om kortlægningen
Kortlægningen er udarbejdet af konsulentfirmaet Moos-Bjerre og bygger på eksisterende bøger, studier og undersøgelser om, hvordan unge engagerer sig i civilsamfundet – i både det klassiske foreningsliv og i nye organiseringsformer, der måske er under udvikling. Moos-Bjerre har endvidere lavet fokusgruppeinterviews med unge i alderen 15-30 år og interviewet en række eksperter, som beskæftiger sig med civilsamfundet i Danmark.

Hent kortlægningen – Unges deltagelse i civilsamfundets fællesskaber

Er du interesseret i at få Kortlægningen som bog, kan du kontakte os på info@jhline.dk