For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

En hyldest til velfærdssamfundets usynlige helte

15.03.2018

Nyhed

Vores velfærdssamfund står på skuldrene af mennesker, som hver dag ikke alene passer deres arbejde. Men som samtidig gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. Uden deres engagement var der ikke noget velfærdssamfund. Dem skal vi hylde.

Foreningsnavn

Pressemeddelelse, marts 2018

Forenings hjemmeside

For 5. år i træk sætter en bred kreds af virksomheder, organisationer og institutioner og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen fokus på hverdagens mange oversete helte ved at uddele Fællesskabsprisen. Du kan være med til at indstille det projekt, den aktivitet eller den frivillige, som du synes gør en særlig indsats for fællesskabet, og som fortjener at blive hyldet.

I år sætter Fællesskabsprisen særligt fokus på de fællesskaber, der findes på:

Arbejdspladsen
Medarbejderen eller teamet som yder en ekstra indsats for det gode arbejdsmiljø.

Lokalsamfundet
Grupper, individer, som yder en særlig indsats i deres lokalområde for at skabe liv og godt lokalmiljø.

Nye veje
Projekter, initiativer og ildsjæle, der skaber platforme, hvorfra andre hjælpes til at skifte spor i livet.

Vi skal værne om vores fællesskaber
I Danmark har vi en lang tradition for stærke fællesskaber. Danmark er fuld af mennesker, der hver dag styrker fællesskabet. Vi kender dem alle: Kollegaen der spreder glæde, læreren der gør en ekstra indsats for sine elever eller den frivillige, der gør det endnu sjovere at samles om en fælles sag. Disse mennesker er velfærdssamfundet usynlige bærende søjler, og de fortjener en anerkendelse for at yde det ekstra for os andre.

”Vi hører hele tiden om skuespillere, journalister og sportsfolk, der bliver hyldet med priser. Med Fællesskabsprisen sætter vi fokus på de usynlige helte, der ikke får omtale i ugebladene, men gør en stor forskel for andre. Som sidste års vindere Skønhedspigerne fra produktionsskolen i Brøndby. I stedet for at øve sig på skolen tager de forbi det lokale ældrecenter, hvor de skaber glæde og velvære hos beboerne med manicure, håndmassage og skønhedsbehandlinger"

Mette FrederiksenFormand - Socialdemokratiet

Fællesskabsprisen gør en forskel
Sidste års ti vindere af Fællesskabsprisen fik ikke kun en hyldest med på vejen, da de blev fejret en junidag i 2017. Efterfølgende har det nemlig vist sig, at prisen har medført en række positive ændringer for vinderne: De har oplevet øget interesse for og støtte til deres projekter, de har fået mere presseomtale – og ikke mindst flere frivillige.

Thomas Vovemod fra projektet ”Varm Velkomst” fortæller her, hvad det betød for dem at få Fællesskabsprisen 2017:
”Vi har i det sidste år arbejdet på at få konceptet bag ”Varm Velkomst” spredt ud over hele landet. At vi er et prisvindende tiltag har gjort det lettere at få positive tilbagemeldinger fra f.eks. kommunerne. Det at nogle andre har sagt, at det vi laver, er noget særligt, har fremmet fortællingen om vores forening. Vi oplever f.eks., at europæiske kommuner og kulturhuse nu selv henvender sig til os. Vores synlige værdi er blevet forøget.”

Sådan kan du være med til at indstille
Alle har mulighed for at vinde Fællesskabsprisen. Frem til den 28. maj 2018 kan du indstille både projekter, grupper af medarbejdere eller frivillige samt enkeltpersoner, der fortjener en anerkendelse af deres indsats for fællesskabet. Indstilling sker her.

Hvem kan vinde prisen?
Personer, grupper eller projekter, der gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet, og som lever op til følgende kriterier:

  • Skal være central for et fællesskab, der har stor betydning for andre.
  • Skal stå bag en længerevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ.
  • Skal have skabt konkrete resultater gennem sin forening, projekt eller initiativ.
  • Skal være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund.

Som noget nyt i år er der indstiftet en særlig Publikumspris. Alle kan stemme på den kandidat, de synes skal vinde Publikumsprisen. De øvrige vindere af Fælleskabsprisen udvælges af juryen, som består af repræsentanter fra partnerne bag prisen. De i alt 10 vindere af Fællesskabsprisen 2018 hædres ved en stor prisoverrækkelse den 7. juni på Oslobåden.

Bag Fællesskabsprisen står 3F, Alka, DFDS, ISS, Københavns Lufthavne, Københavns Professionshøjskole, PensionDanmark, Tuborgfondet og Mette Frederiksen.

Følg Fællesskabsprisen 2018
Find mere information om Fællesskabsprisen og følg de nominerede her og Facebook.
For flere oplysninger, kontakt venligst PR-ansvarlig Mette Wibeck på 4075 3476 / mette@wibeck.dk eller projektleder Rikke Vick på 2729 1361 / rikke@mu.st